• 31 октомври а.к.а. Halloween

  29 октомври 2015

  снимка handluggageonly.co.uk

  Ден като ден, но тогава ни е позволено да не сме хора. Ето къде как:
 • Той, Кръстникът

  27 октомври 2015

  Помните ли как миналия декември изтървахме по една сълза на Властелинът на пръстените, докато гигантски оркестър свиреше в такт в Арена Армеец? На 7 и 8 ноември ни чака същото с Кръстникът – е, без сълзата, тази сага не обича лигльовци.

 • Какво не знаехме за...Everlast

  23 юли 2015

  Знаем, че му казват Everlast, а в паспорта му пише Ерик Шроди. Знаем, че миналия ноември беше в Terminal 1 и концертът му се разпродаде за ден. Знаем, че на 31 юли идва пак, но на брега на Каваци. И това все още е нищо. Решихме да потърсим по-надълбоко и открихме един доста бурен живот, чиято линия прилича на кардиограма. Слушайте.
 • Дивото зове

  16 юли 2015

  Голямото синьо е най-добрата дестинация в момента, само ако не броим голямото зелено. Тези три фестивала са допълнителна причина да се вдигнете към планината – нали знаете, онова място, до което никога няма да има магистрала (студ обаче има, не тръгвайте без чорапи и прочие).
 • На върха на езика

  11 юни 2015

  500 милиона. Толкова са хората на планетата, които си казват на испански всичко от "Обичам те" до "Ще ми подадеш ли солта?".
 • Златно момиче in the making

  2 април 2015

  снимки Yovo

  Тя е от Пловдив, има златно име, пече се на морето в първото си видео Заедно и, както виждате, лети във второто – намираме се на снимките на Get it на Ваня Златева.
 • Horizon Festival

  5 март 2015

  Зимният фестивал в Банско ще събере феновете на зимните спортове и музиката в Банско между 7 и 13 март.
 • ЧРД, Тангра Мега Рок!

  26 февруари 2015

  Първите 9 години живот на Тангра Мега Рок са факт. Няма да ги празнуват девет дни и девет нощи, но и двете по план са достатъчни.
 • 14 февруари

  12 февруари 2015

  Каквото и да празнувате на този ден, полейте го с музика.
 • 5 концерта през 2015

  8 януари 2015

  Рано е да се каже колко щедра ще бъде тази година на музика, но дотук звучи добре.
 • За едно момиче

  29 септември 2014

  текст Никола Шахпазов

  Индъстриъл рок божеството Трент Резнър е известен като вълк-единак (и с право), но през последните години има един човек, заради когото Резнър е готов да наруши музикалната си (само)изолация. Става дума за британеца Атикъс Рос, заедно с когото записаха третия си саундтрак за филм на Дейвид Финчър – този път към трилъра Не казвай сбогом.
 • Другите проповедници

  24 септември 2014

  Славина Илиева


  Те са свободни електрони, експериментатори, изследователи, търсачи на чудати звуци, колекционери на непознати мелодии. Тази есен в София ще гостуват трима души, твърде различни един от друг, но и твърде близки в начина, по който правят музика извън границите на познатото и предсказуемото, музика, която е интересна и към която подхождаме с ентусиазирано любопитство и желание да се гмурнем в дълбокото.
 • Fish Are Jumpin'

  13 август 2014

  Славина Илиева

  Джаз и боса нова – иска ни се такава музика да озвучава лятното време вместо пошли хитове и безсмислени звуци. Представяме ви няколко любими и сами по себе си знакови песни, които издържат теста на времето и се радват на безчет интерпретации. Вечни мелодии за вечно лято и истинска младост.
 • Италианската афера

  9 юли 2014

  текст Славина Илиева

  Преди седем години Рошийн Мърфи спечели безвъзвратно сърцата ни със соловия си албум Overpowered, всяко парче от който може да роди албум само по себе си. Умната мадама с неподражаем стил се завръща с чисто нов соло проект, посветен и вдъхновен от класически италиански поп парчета – Mi Senti.
 • Песни от лазарета

  9 юли 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Отдавна не се съмняваме, че Джак Уайт е един от истинските музикални герои на нашето време, но все още не можем да повярваме как той превърна купчина свои тийнейджърски стихове и кратки разкази в (почти) перфектния блус рок албум Lazaretto.
 • Фестивали с други рамки

  3 юли 2014

  текст Славина Илиева

  Повечето от вас са посещавали култовите фестивали в Източна Европа EXIT и Sziget. В тази статия обаче излизаме извън установеното, за да ви представим няколко сравнително млади фестивала, които респектират с внимателен подход и следват стриктно изградената от тях културна политика.
 • Пореден изход

  3 юли 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Остава някаква си седмица до новото издание на EXIT (Нови Сад, 10-13 юли) и в нетърпеливо изчакване ние преброихме причините да не изпускате фестивала и тази година.
 • 5 групи, които да следите

  12 юни 2014

  текст Клодин Жендова

  BEN KHAN ”Тайната на моето вдъхновение винаги е била в това, че си остава тайна”, е казал някога Салвадор Дали. Мистериозното често е ...
 • Три за щастие

  2 април 2014

  текст Никола Шахпазов

  Три страхотни и абсолютно различни албума, които правят пролетта по-красива.
 • Прелестни създания

  6 март 2014

  текст Таня Трендафилова

  Случайно или не, точно покрай 8 март се замисляме за важните дами в музиката – онези с подчертана индивидуалност, силен глас и послания. Изброяваме любимите ни пет в кратък списък, отворен, както винаги, за още предложения.