• Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • Детски истории

  30 май 2013

  текст Дани Николова, снимка Надя Джамбазова

  Ангелски добри деца или извършващи геройски бели малки човечета, малчуганите винаги трябва да бъдат третирани с всичката налична у големите обич. В един ден от годината обаче малките хора стават царчета. Вижте какви са осигурените за тях “хляб и зрелища” по случай Международния ден на детето и освободете уикенда си от ангажименти.
 • Архивите са живи

  21 февруари 2013

  текст Таня Трендафилова

  През последните години се уверихме, че българските телевизионни сериали са популярни. Дори доста популярни. Тенденцията към увеличаване на техния брой продължава и докато доскоро злободневието и екшънът бяха приоритети на сценаристите, сега на дневен ред излизат историческите костюмни сюжети. Тази пролет в национален ефир почти едновременно дебютират две мащабни поредици, свързани със следосвобожденските въжделения в България и, доколкото чуваме, имат с какво да ни впечатлят.
 • Двойно британско

  24 ноември 2011

  Клодин Жендова

  Първокласен британски театър тази есен в София с цели две представления.
 • Движение, моля

  1 април 2010

  най-важните фигури в съвременния танц, подбрани от един от организаторите на феста Антистатик Стефан А. Щерев.
 • Пълно 6

  11 март 2010

  текст Ирина Маринова

  Тазгодишните Икари предлагат добри представления, добри намерения и малки недоразумения. Ето нашите фаворити, за които здраво ще стискаме палци на церемонията на 27 март.
 • Поглед назад

  6 ноември 2009

  текст Ирина Маринова

  Покрай вълненията около Вишнева градина на Крикор Азарян в Народния си припомнихме три представления по Чехов, които ни липсват.