• В името на драгоценното ни Отечество

  С експозицията В името на драгоценното ни Отечество ще бъде почетена една значима годишнина - 150 години от смъртта на двама от най-бележитите български войводи Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

  Исторически музей [ Бургас]  
 • Велин Пасков, Мария Паскова

  Проектът Зимен Китай е дело на Институт Конфуций при Великотърновски университет Св. св. Кирил и Методий и Център Иновации и Развитие при Икономическия Университет Варна.

  Флора  
 • Вотиви

  Народът ни ги е наричал оброци и с тях предците ни са измолвали здраве, щастие и късмет от боговете. Става въпрос за малки оброчни фигурки, изпълнени с молби, мечти, вяра, надежда и благодарност. 

  Етнографски музей [Бургас]  
 • Деян Косев

  Негов учител и вдъхновител е известният фотограф Кольо Пейчев, в памет на когото събира кадрите на своята първа изложба - Световете на водата.

  13-то стъпало [Бургас]  
 • Изложба 70 години Плакат и визуална комуникация

  Експозицията включва над 40 плаката на преподаватели и студенти - бивши и настоящи. Съхранила академичния дух и традиции, специалност Плакат и визуална комуникация в НХА продължава да бъде най-притегателното образователно и артистично пространство, оформящо значителна част от съвременната визуална култура.

  Културен център Морско казино [Бургас]  
 • Паруш Парушев

  С изложбата живопис Воден свят известният художник Паруш Парушев отбелязва юбилей - 40 години творческа дейност.

  Бургас [Бургас]  
 • Стойко Даскалов

  Стойко Даскалов представя живописни платна и рисунки. Познат повече на бургаската публика, художникът участва в много изложби, някои от които Награда за съвременно българско изкуство на М-Тел през 2008 във Варна, Национален конкурс за млади художници, критици и куратори на Международна фондация Св. св. Кирил и Методий (2002-2004), печелил е и награда за млад художник на общата изложба на Дружеството на бургаските художници.

  Неси [Бургас]  
 • Явора Петрова

  Явора Петрова представя изложбата си Девет сюжета от Новия завет в галерия Пролет.

  Пролет [Бургас]