• Веселин Начев

  На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специална изложба под наслов 60. Посвещава се на големият варненски живописец Веселин Начев, който на тази дата навлиза в седмото десетилетие.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Галина Станева

 • Георги Стамболийски - Стамбо

  Голямата ретроспективна изложба на Георги Стамболийски представя живописни творби, както и творби в областта на приложната графика – илюстрация, рекламни плакати, банери, билбордове, графичен дизайн и реклама, малка част от обширното творчество на този все още непознат в България автор.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Иван Обретенов

  С изложбата Дъжд в рая, художникът отбелязва своя 70 годишен юбилей. Експозицията включва над 20 картини, бронзови пластики и портрети на известни личности.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Максим Христов

  17-годишният Максим Христов е ученик в НУИ Добри Христов във Варна.  Увлича се по сюрреализма, импресионизма, абстракционизма, кубизма и експресионизма, съответно и от големите имена в тези течения в изобразителното изкуство - Салвадор Дали, Фрида Кало, Клод Моне, Едуар Мане, Винсент ван Гог, Марк Ротко, Вилем де Кунинг, Джаксън Полък, Егон Шиле, Густав Климт и разбира се - Пабло Пикасо.

  Фестивален и конгресен център  
 • Милко Божков

  Скици от Испания – това е новата изложба на Милко Божков, с която варненската галерия A&G Art Meeting празнува своя пети рожден ден.

  A & G Art Meeting [Варна]  
 • Николай Няголов

  Изложбата е трета самостоятелна изява на Николай Няголов в галерия Ларго. Експозицията носи името Морски луни и всичките двадесет творби са нови и са специално рисувани за представянето във Варна.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Обща експозиция

  Арт галерия Ларго празнува 10-годишнината от създаването си със сборната изложба живопис и скулптура, наречена В десятката. Със свои творби в изложбата участват десет особено важни и значими за галерията български художници.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Обща експозиция

  Традиционно в края на годината, галерия Арт Маркони ни кани на изложба Усещане за празник. Сборната експозиция включва творби живопис и малка пластика.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Пламен Монев

  Ефимерна колекция се нарича седмата самостоятелна изложба на Пламен Монев в галерия Папийон. Вдъхновен от музейната експозиция в природонаучния музей във Виена, Пламен Монев ни напомня, че красотата е навсякъде около нас, дори когато е мимолетна, като метеоритния дъжд и пеперудената омая.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Трети Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018

  Третото издание на биеналето е посветено на класическите графични техники. На адреса на галерията са получени 770 творби на 313 автори от 38 държави. В топ три на страните с най-много участващи творци са Русия с 42 автори, Китай и Турция с по 31 автори. От България с екслибриси са участвали 25 художници.

  Аспарухово Арт [Варна]