• ArtExtreme Стража

  ArtExtreme Стража е пето издание на многожанровата изложба ArtExtreme – изкуство на предела в образ на вътрешни преживявания в пространствени среди. Изследва и показва образа на Стража – свят пазител на същността в пространство, сътворено от божествената азбука Глаголица.

  Морско казино [Варна]  
 • Анна Тихонова-Йорданова и Юлиан Йорданов

  Изложбата се нарича Стълкновение – сливане и това е второто ѝ издание след експозицията със същото заглавие, представена през месец юни в китайския град Тианджин.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Антон Антонов

  Антон Антонов обича експеримента. И тази изложба Пътят на копнежа е плод на дълго съзерцание и притаени, цветни размишления. Тривиалните заглавия провокират вглеждане и приканват към споделяне. Магията на тихо и спокойно струящата светлина те превзема. Със всяко следващо платно усещаш, че следваш пътя на копнеж по нещо неназовимо.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Боян Райнов

  Изложбата Директно от Париж представя малко известни в България произведения на художника, сериграфии и литографии. Те са създадени в Париж, в различни периоди от живота му между 1945 – 1973 и свидетелстват за развитието на творческите му идеи, преминаващи в търсенето на една осезаема хармония на създаваните от него форми.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Българската морска униформа

  Изложбата представя униформи на български морски офицери, подофицери и матроси и най-характерните елементи към тях.

  Военноморски музей [Варна]  
 • Валентин Ангелов, Петко Арнаудов

  Важните неща е темата, която обединява Валентин Ангелов и Петко Арнаудов в настоящата изложба. В нея са включени 14 живописни платна, 2 акварела, 6 рисунки на Валентин Ангелов и 8 скулптури и обекта на Петко Арнаудов.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Володя Вълчев

  Освен картини на живописеца Володя Вълчев, изложбата включва и творби на още 22 български творци - приятели на художника.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Димитър Киров

  Няколко дни след официалното откриване на Международен балетен конкурс - Варна, в залите на Градската художествена галерия се открива изложба с картини от ателието на Димитър Киров (1935-2008) под надслов Балет.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Живите динозаври

  Чисто нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха идват за второто гостуване на изложбата Живите динозаври във Варна.

  Морска градина [Варна]  
 • Милко Божков

  Изложбата на Милко Божков се нарича Лимонадено време. Ще бъдат представени две нови платна от художника, както и рисунки от колекцията на Иван Ненков.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Мутант - втора природа за материал, форма, тема

  Ексцентричната поп-ъп изложба Мутант - втора природа за материал, форма, тема ще трансформира за три дни един наглед обикновен банков офис в галерия, за да представи четиридесет и три разнообразни произведения на тринадесет млади и утвърдени български автори, творящи на различни места в България и Европа. Дизайн, бижута, текстил и керамични обекти ще трансформират иначе „стерилната“ локация на един морски банков офис в изложбено пространство.

  Сосиете Женерал Експресбанк