Слав Бакалов

Слав Бакалов
Жанр: живопис
С новата си колекция картини Слав Бакалов се завръща променен. Героите му са в особени ситуации, еротиката му е нападетелна, някаква особена екстремност шества и лъха от платната.


Образите сякаш не са се подчинявали много на ръката с четка и са предпочели да се впуснат в лични авантюри. Колоритът е същия, чист и ярък, но има и странна, нова линеарност в пространствата на творбите, която поставя една категорична фигурна симетричност върху всичко нарисувано.

Слав Бакалов е роден 1945 в София. През 1964 завършва художествена гимназия в София, а през 1975 Националния кинематографичен институт в Москва. От 1975 до 1989 създава повече от 55 анимационни филма. Автор е на 4 сатирични романа, 4 документални филма и един игрален – Монолог за прасенцето. Работи също живопис и има реализирани над 40 самостоятелни изложби в България и в чужбина. Слав Бакалов работи още и като скулптор, режисьор и сценарист на анимационни филми и театрални пиеси.  През 2008 режисира пиесата на Дейвид Мамет Ноември в Сатиричен театър Алеко Константинов. Изложбата е по случай неговата 70-та годишнина.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.