Answer 51

Answer 51
Жанр: живопис
Трепка Петкова, Константин Костов, Яна Стойчева, Мирослав Миронов, Марта Райхел, Дина Стоева, Мая Стойкова, Тина Хамзе, Северина Даниелова
"Никога не мисля за бъдещето. То идва достатъчно бързо", казва веднъж Айнщайн, а думите му неотдавна станаха тема за първата изложба на група Answer 51.


Те са Трепка Петкова, Константин Костов, Яна Стойчева, Мирослав Миронов, Марта Райхел, Дина Стоева, Мая Стойкова, Тина Хамзе и Северина Даниелова и се срещат в ателие 51 в НХА, откъдето идва и името им – препратка към "отговора на въпроса за живота, вселената и всичко останало" на Дъглас Адамс.

Новата тема, която всеки от тях изследва поотделно в живописен формат, е Erotica Universalis. "Търсенето на рецепта за еротика универсалис е като търсене на рецепта за щастие универсалис – съществува хипотетично, но е непостижимо“, казват от галерията, но авторите се гмуркат в задачата без страх и с чувство за дълг към човечеството. Резултатът е колекция картини, в които виждаме и хвърлена ръкавица към L'Origine du monde на Курбе.

Заглавна снимка: Северина Даниелова, 15 минути по-късно


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.