Food Maps

Food Maps
Жанр: фотографии
Павел Червенков, София Терзиева, Кирил Станоев, Пламен Петков, Диди Бунова, Илиан Илиев, Любка Атанасова, Тим Клинч, Тита и Елена Койчеви и Филип Попов

Фотографията на храна се еманципира като отделен жанр в съвременното изкуство, като обект на колекциониран­­е и като неизчерпаем ресурс за интериорния дизайн.
Може би защото в последните години културата на храната в България има интересно развитие с различни тенденции. От прецизирането на продуктите и техния произход през майсторството в приготвянето на ястия до културата на хранене и култа към добрата храна.

Food Maps споделя фотографиите на единайсет автори, които ще ни накарат да видим храната по различен начин. Те са Диди Бунова, Илиан Илиев, Кирил Станоев, Любка Атанасова, Павел Червенсков, Пламен Петков, София Терзиева, Тим Клинч, Тита и Елена Койчеви и Филип Попов. В споделената от куратора Мариета Ценова визия има място за традиционната кухня, за културата на поднасяне с минималистични детайли или ренесансова щедрост, за съвременните технологии в кухнята, за препратки към литературни текстове и филми, за автентичност и оригинален поглед. В две изречения, Мариета описва изложбата така: "Изискванията към храната, нейният произход и начин на приготвяне вървят успоредно с информираността за съвременния продуктов и интериорен дизайн, списания и книги за добра кухня. В този контекст, в публиката се култивира интерес към фотографията на храна - като форма на споделяне на информация, като привлекателна рекламна визия, като интересен детайл в интериорния дизайн на публични и лични пространства".

Фотографии отляво надясно: Павел Червенков, София Терзиева, Кирил Станоев, Пламен Петков


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.