НХА - Факултет за изящни изкуства

НХА - Факултет за изящни изкуства
Жанр: живопис, скулптура, графика
За поредна година Националната художествена академия (НХА) ще представи в галерия Академия изложби от дипломните проекти на магистрите от своите два факултета. Експозициите показват работи на дипломантите, демонстриращи професионални умения, авторски виждания и нови идеи.


Изложбите на дипломираните магистри е едно от най-престижните събития в НХА, тъй като демонстрира както творческите постижения на дипломантите, така и потвърждава лидерската позиция на НХА като образователна институция в области на изящните, приложните изкуства и дизайна.
В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творчески специализации на дипломираните магистри в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж със съдействието на Societe Generale Експресбанк, която подпомага двумесечния творчески престой на магистрите от НХА. Комисия, съставена от водещи преподаватели и представители на Societe Generale Експресбанк извършва селекция на кандидатите и оценява дипломните им произведения. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите на дипломираните магистри в галерия Академия.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.