Калоян Илиев-Кокимото

Калоян Илиев-КокимотоОт 2009 насам работи върху серия, която условно нарича Морски пейзажи - картини с морска тематика, в които рисува идеята си за морето в различните му състояния върху навигационни карти на Хидрографската служба на Британското адмиралтейство.


Върху основата на вече отпечатаните материали се разиграват разнообразни морски сцени, а действието се развива между два свята - на автора и пост-дигиталния свят, в който живеем. Наред с всевъзможните други морски обитатели, главно действащо лице в тях е измисленият от автора типаж на име Кокимото, който сам той определя като "полу-животно полу-човек в полу-свят".

Идеята на серията в изложбата Seaescape е в буквален и преносен смисъл да се рециклират вече излезлите от употреба навигационни карти в произведения на изкуството. "Още от първите дни на печатарството картите имали колекционерска стойност. Напредването на технологиите и ползата от новите медии е в състояние да промени интереса към непотребните печатни издания, но в комбинация с работата на художника, стойността им днес може да достигне други измерения."


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.