• BULB Collective

  Зад съкращението BULB с превод Букурещка градска лига на балканските фотографи стоят 45-има румънци, българи, турци, гърци и кипърци, които – с общо виждане, но полифония от перспективи – документират балканския неореализъм.

  PhotoSynthesis Art Center  
 • Unosto

  Деветима бижутери от чешката арт група Unosto тъкмо подредиха в Чешкия център новата си колекция колиета и брошки, стъпили върху многоликата тема за движението.

  Чешки културен център  
 • Адриана Чернин

  Възможно е да сте се разсеяли за миг и да сте пропуснали отварянето на нова галерия за съвременно изкуство в града (интервюто ни с куратора ѝ Мария Василева е тук), но Структура вече открива втората си изложба и може да се реванширате.

  Структура  
 • Арт старт: Млади художници, които да следим през 2018


  Елена Назърова, Тина Хамзе, Станислава Иванова, Антон Цанев, Калина Мавродиева, София Грънчарова, Марта Джурина, АТАНАСОВ, Мариян ...

  Януари е за чертаене на нови планове и пътища напред, но от миналата година ни е важен и заради друго: тогава кураторите Весела Ножарова, Даниела Радева и Стефка Цанева събраха в изложба първата порция млади визуални артисти, от които да очакваме големи неща.

  Гьоте Институт  
 • Блажей Остоя Лниски

  Преди 18 години се дипломира от Художествената академия във Варшава, за да се върне веднага обратно в нея, само че като преподавател. Днес е едновременно декан и главатар на ателието по литография там, а наред с живописта, точно тази графична техника е козът в собственото му портфолио.

  Полски институт  
 • Валентин Старчев

  Новата изложба на големия скулптор идва след забележителния успех на представянето му в същата зала през 2011 и 2015 и драматичната 2017, когато често чувахме името му - заради полемиката около паметника 1300 години България, на който той е автор.

  Съюз на българските художници Райко Алексиев  
 • Група XXL

  За тази експозиция Дворецът си партнира с най-новата арт карфица в картата на София – One Monev Gallery, която тъкмо се забоде на Иван Вазов 14 с изложба на Свилен Стефанов.

  Национална галерия в Двореца  
 • Злато и бронз

  Или най-голямата изложба до момента, която насочва вниманието ни към металите и ресурсите на Източните Балкани през бронзовата епоха.

  Национален археологически институт с музей при БАН  
 • Иван Мудов


  Марлен Андреев, Никол Пруч, Мари Чивиков, Якоб Шиихе

  Няма да е лъжа и ако кажем, че това е изложба на четирима автори в съвсем друга галерия. Как така? За да отговорим, се връщаме назад до създаването на 0gms – дългогодишен общ проект на Иван Мудов и художниците Камен Стоянов и Стивън Гермър.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Имре Маковец

  Починалият през 2011 Имре е сред най-значимите представители на органичната архитектура. Проектираните от него сгради се вписват в средата си без да потискат природата и нейните форми. Стреми се да изобразява унгарските архетипи и така продължава труда и вижданията на архитектите от унгарския сецесион и националната романтика

  Унгарски културен институт  
 • Калин Николов

  Този единствен ученик на Борис Димовски рисува карикатури, илюстрации, графики и живопис, а сега вади работите, които го изобличават като "муха в супата" на властта.

  Сезони  
 • Корнелиу Баба

  Триптихът 1907 на румънския художник излиза за малко от частна колекция, за да погостува в Квадрат 500.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Натан Перник

  Тази млада надежда на израелския хиперреализъм показва инсталация и картини-като-снимки на мокри кърпи, смачкана хартия и още употребявани предмети като метафора на човешкото битие.

  One Monev Gallery  
 • Петър Недялков

  Освен гигантски, гъсто заселен и плътно застроен, Мумбай е и най-индустриалният град в Индия. Основните му части са свързани от магистрала, покрай която се шири едно от последните му оцелели открити пространства – частна солница, която дава дом и храна на 40-ина души, както и естествена защита на района от наводнения.

  PhotoSynthesis Art Center  
 • Разместване на пластовете


  Светозара Александрова, Рада Букова, Албена Баева, Искра Благоева, Ани Васева, Стела Василева, Боряна Венциславова, Вито Валентинов, ...

  През 2003 СГХГ отваря залите си за Място за срещи – програма, която дава шанс на млади автори и куратори да се докоснат до музейната среда, за да се научат да показват и комуникират работата си възможно най-професионално.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Явор Боянов

  "Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса", нарежда книгата Кибалион, посветена на херметичната философия. Точно противоположностите (като благословен-прокълнат) са искра и за изложбата Blessed to be Damned на Явор – кинаджия и художник с обсебващ стил, чиито същества влизат в галерията в 18:00 на 10 януари.

  Галерия Етюд