• Not My Art

  Това са Любомир Милчев-Денди, Влади Геневски и Монката. Преди време фотографът Александър Станишев ги заснема, както ги виждате, за да попадне по-късно на същите образи, пресъздадени в картина с цена 2000€. Никъде обаче не се споменавало за фотографията първоизточник, нито се цитирал авторът ѝ.

  Място 167  
 • Времена и хора

  Тайният асансьор на Фердинанд е само един повод да минем през обновените зали на музея – сега там влиза експозиция, проследяваща последните 2 века от БГ битието.

  Национален етнографски музей  
 • Галина & Рафи Шехирян

  Докато тя участва редовно в изложби на приложното изкуство у нас преди Прехода, той е включен само в една на изящното – през 1988, след която напуска страната.

  Контраст  
 • Галина Йотова

  Ленти с първите акции на група художници и приятели около изкуствоведа Димитър Грозданов, подобни от фестивала Процес – Пространство от периода 1992-2002, както и задкулисни материали от репетициите за сезон 1987/8 в Куклен театър Дора Габе в родния ѝ Добрич.

  Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство  
 • Галя Благоева

  Нейното Неназовимо наистина лесно успява да се хлъзне извън думите – скулптурите в първата й самостоятелна изложба са като изящни и странни структури.

  Васка Емануилова  
 • Елиезер Алшех

  Роден е във Видин през 1908 и го напуска 20 години по-късно, за да учи живопис и графика в Мюнхен.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Йорио Виварели

  След като оцелява от концентрационните лагери на Европа, през 50-те работи в леярна за художествени обекти в родната си Италия.

  Сезони  
 • Калина Тасева

  Наричат я "синоним за мъдро и аристократично присъствие в българското изкуство“, работите ѝ – "сънувани картинни светове", а образите в тях – "свалени от иконостас". Гледаме ги и кимаме в съгласие, преди да ви припомним коя е Калина.

  Галерия-музей Дечко Узунов  
 • Материя над материята


  Георги Стоянов, Марина Велисиоти, Никос Лампринос, Никос Маринис, Пепа Иванова, Савас Метаксас, Анто. Милота / Златолин Дончев · 3D ...

  Живопис, звук, текстил, фотография, инсталация и дизайн са обичайните полета на действие за гръцките художници Марина Велисиоти, Никос Лампринос, Никос Маринис и Савас Метаксас, тукашните им колеги Георги Стоянов и Пепа Иванова и българо-италианското дуо Анто. Милота / Златолин Дончев.

  Гьоте Институт  
 • Медеа Янкова

  Бързите рисунки обикновено не напускат тефтерите на художниците – в нейния Лондон в скици обаче те са най-важното, заради енергията, експеримента и историите в тях.

  Аросита  
 • Мирослав Живков

  Ако не сте чували за него преди, първо се отбийте при 8-те му момента, за които го попитахме по-рано тази година.

  Intro  
 • Нов политически плакат

  След ред върхове и спадове в жанра у нас от 40-те насам сега виждаме най-чистата му форма: създадена от младите плакатисти от НХА и освободена от контрола на силните на деня. Музей на социалисти-чес-кото изкуство, до 28 октомври

  Музей на социалистическото изкуство  
 • Петринел Гочев

  В галерията показва скулптури, над които е работил през последната година – небрежни ангели, накацали сови и фигури в различни състояния.

  Форум  
 • Петър Садофски & Дан Трантина

  През 1986 граничарски кучета убиват момче, опитало да избяга от Словакия в Австрия. Чешкото дуо прави случката на скулптура, за да обсъдим пак греховете на комунизма.

  Музей на социалистическото изкуство  
 • Подривна игра

  През 2004 Тино Сегал преобразява Института по съвременно изкуство в Лондон в площадка за децата от близките училища, а през 2006 Карстен Хьолер инсталира три спираловидни пързалки в Tate Modern, приканващи хората да се забавляват в музея.

  Структура  
 • Радостин Седевчев

  Миналото в случайно намерени фотографии, дневници или писма на непознати е най-важната тема в неговите инсталации и книги – тук обаче обективът е здраво фокусиран върху това, което се случва в момента.

  ИСИ  
 • Сирма Сарафова-Ораховац

  Внучка на големия актьор Кръстьо Сарафов, Сирма е родена през 1937, а през 1962 вече държи диплома с отличие от Художествената академия. Тогава стилът ѝ обаче е нетипичен за тукашната сцена и дълго време талантът ѝ остава скрит за широката публика.

  Credo Bonum  
 • Съвременна сръбска графика

  Подготвена и събрана в Ниш, изложбата показва 43 автори и разказва какво ги вълнува в света наоколо – от новите до най-известните имена.

  Автор на заглавната работа: Никола Велицки

  Академия  
 • Фестивал на съвременната българска керамика

  Ако някога се случи да се заровите в хрониките на приложното ни изкуство, особено в онези три десетилетия между 1948 и 1980, често ще засичате името на Йова Раевска – един от големите ни таланти в керамиката. Посмъртно сега фестивалът празнува 100 години от рождението ѝ, показвайки и филм за нея, наред с някои от работите ѝ.

  Съюз на българските художници Райко Алексиев  
 • Шифа Гиринджи

  С началото на сезон 2018/9 по стълбите на +359 се изкачва нова резидентна програма, която ежегодно ще кани по един чужд артист да създаде проект, съобразен с терена на галерията – Водната кула в Лозенец.

  +359