• Блажей Остоя Лниски

  Преди 18 години се дипломира от Художествената академия във Варшава, за да се върне веднага обратно в нея, само че като преподавател. Днес е едновременно декан и главатар на ателието по литография там, а наред с живописта, точно тази графична техника е козът в собственото му портфолио.

  Полски институт  
 • Бруно Кломфар

  Австриецът снима с позитивност и естетика днешното състояние на футуристичната европейска архитектура от 60-те, 70‑те и 80-те, за да съпостави минало и настояще. Тук показва кадрите си, правени из различни точки от България.

  PhotoSynthesis Art Center  
 • Гален Желязков

  Познат още като Omerta, той е един от артистите в екипа зад стрийт марката Goloka и рисува еднакво добре и илюстрации, и букви. Гален е и човекът, за когото Gifted разчиства стените в галерийната си част тези дни. Изложбата му Afterworks събира на едно място разнообразните му по стил дигитални работи, а за още от него може да надзърнете в този Flickr.

  Gifted  
 • Група XXL

  За тази експозиция Дворецът си партнира с най-новата арт карфица в картата на София – One Monev Gallery, която тъкмо се забоде на Иван Вазов 14 с изложба на Свилен Стефанов.

  Национална галерия в Двореца  
 • Д-р Гатев

  Концептуалният артист визуализира неслучилия се подем в България с постери и чертеж на асансьор, които показват как разстоянието от 0 до 1 може да е огромно и непреодолимо.

  Гьоте Институт  
 • Дечко Узунов в колекцията на Боян Радев

  След Атанас Яранов и Васил Бараков, Боян Радев изважда от своята колекция и живописни творби от Дечко Узунов, за да ги сподели с нас. Ако не сте чували историята за това, как двукратният олимпийски шампион по класическа борба става колекционер четете надолу.

  Национална галерия в Двореца  
 • Злато и бронз

  Или най-голямата изложба до момента, която насочва вниманието ни към металите и ресурсите на Източните Балкани през бронзовата епоха.

  Национален археологически институт с музей при БАН  
 • Изложба от посолствата на държавите от Вишеградската група

  Посолствата и културните центрове на държавите от Вишегадската четворка: Чехия, Полша, Словакия и Унгария, показват репродукции на столетни гравюри, оригинали на живопис и графика от големите си артисти и плакати от младите в жанра.

  Национална галерия в Двореца  
 • Калоян Илиев-Кокимото

  По принцип го вълнуват теми като нарцисиз­мът, отношението към животните и ролята на новите икони в днешния свят, но последният му проект отлита чак към Космоса – в центъра му е явлението ретрограден Меркурий, на което никой не гледа със спокойно око.

  Аросита  
 • Корнелиу Баба

  Триптихът 1907 на румънския художник излиза за малко от частна колекция, за да погостува в Квадрат 500.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Красимир Джидров

  За 70-ия си рожден ден преподавателят по Керамика в НХА показва не само основната си техника, но и графики, и живопис, и работи от дърво, метал и текстил.

  Академия  
 • Светлин Русев

  По традиция за края на годината Светлин Русев подготвя експозиция за Арте, а този път събитието е една идея по-специално за галерията, защото с него се открива новото ѝ изложбено пространство.

  Арте  
 • Спорът за реалността


  Александър Вълчев, Андрей Даниел, Анета Дръгушану, Анжела Терзиева, Антоанета Гълъбова, Божидар Козарев, Борис Сергинов, Валентин ...

  Да погледне критично към доминиращите идеи в българските скулптура и живопис е голямата цел на изложбата, събрала сравнително нови работи от 60-има артисти в двата жанра – от по-значимите в най-възрастното поколение до младите, но вече доказали се имена.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • Формат 30/30


  Андрей Даниел, Атанас Хранов, Атанас Ташев, Бисера Прахова, Васил Вълев, Греди Асса, Десислава Минчева, Долорес Дилова, Живка Маринова, ...

  Ежегодната изложба кани общо 66 майстори и млади четки в живописта да се изразят в размер 30х30, за да посочи динамиката в жанра точно сега.

  Астри  
 • Художниците от Художествената гимназия


  Зоран Мише, Мария Налбантова, Вера Върбанова, Ангеларий Димитров, Цветомила Христова, Ваня Малакчиева, Рада Пилюшка, Динко Стоев, ...

  Не че не ни тръгват сълзи от гордост всеки път, като видим колко добри млади кадри бълва Художественото училище в София, но сега не говорим за експозиция (само) с ученически неща.

  Дебют