Европейска нощ на музеите

Европейска нощ на музеите
Жанр: плакати, пластика
Oт 18 до 2 часа след полунощ посетителите на Телефонната палата ще могат да видят най-голямата експозиция от Sofia Paper Art Fest на тема Хартията в театъра, а в 21 часа ще започне впечатляващо хартиено шоу с хартиени фигури, звук и светлина, създадено специално за Нощта - авторският пърформънс Райска градина на една от най-успешните български куклени режисьорки Катя Петрова.
На ул. Гурко пред Vivacom Art Hall ще бъде разположена и хартиената улица - уъркшопове, демонстрации, малки представления, експозиции, карнавал и различни изкуства с хартия. Ще има представяния на древни японски хартиени техники, съпътствани с демонстрации на японско бойно изкуство.
От 18 до 22 часа пред Телефонната палата ще бъде отворен и детски център, създаден от студентите по сценография на Мая Петрова и Мария Диманова за забавление на най-малките посетители на Нощта.
Европейската нощ на музеите се организира от Френския културен институт в София. Над 30 столични музеи и галерии се присъединяват към инициативата, като някои от тях ще предлагат не само нощно посещение на изложбите, но и концерти, игри и други представления.
Като партньор на Европейската нощ на музеите 2012, Vivacom Фонд организира и редица други активности вечерта на 19 май. Доброволците на Vivacom Cares ще осигуряват карти с програмата и обозначените за посещения локации за всеки посетител на музеите и галериите. Освен информация за активностите, картите на Vivacom предлагат и игра с награди: всеки участник, посетил всички отворени локации, получава стикер. Събралите стикери от всички локации ще получат оригинален подарък от Vivacom, който ще могат да си вземат в замяна на попълнената карта във Vivacom Art Hall.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.