Включи града 2016

Включи града 2016


24 - 25 юни 2016
Фестивалът Включи града, който залага на активното участие на публиката, за пета година ще представи улични пърформанси, концерти, изложби, интерактивни арт инсталации и ателиета.


Събитията през двата фестивални дни (24 и 25 юни) ще се проведат в различни градски пространства – Морската градина, Морското казино, Летния театър, улиците Александровска и Богориди, експозиционен център Флора.
Включи града 2016 стартира в петък - 24 юни. По алеите на Морската градина ще има различни забавления за малки и големи - рисуване на хвърчила, изработване на арт шапки, рисуване с цветни чашки, магическа стена, магнитен пъзел Подреди Бургас и други. В духа на съвременното изкуство три арт инсталации ще променят пейзажа в Морската градина - сладоледена фунийка, пържено яйце и глава на плувец ще изникнат по алеите до Летния театър. Текстово огледало пък ще ни покаже как изглежда образът ни в думи, а Машина за изкуство ще разменя картини срещу монети.
Атракцията във втория ден (25 юни) е огнено колибри, което ще запърха с криле на бургаския плаж в 20:00, в значително по-големи от реалните си размери. Арт инсталацията от огън следва традицията на Огнения фестивал на Бургас. През изминалите четири години той представи огнени композиции, изобразяващи феникс, дракон, кон и Плато Наска. Час преди появата на огненото изображение, жителите и гостите на града ще имат възможността да наблюдават демонстрация на древноизточни бойни изкуства. В 20:30 ще започне спектакълът Огния на актьорите от Театър на огъня и сенките Фаертър. Всички събития са с вход свободен.

Пълната програма на фестивала е на
www.vkluchigrada.com и във facebook страницата на събитието.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.