Международен арт фестивал БезГраници 2014

Международен арт фестивал БезГраници 2014


1 - 12 октомври 2014
От 1 до 12 октомври в Двореца в Балчик ще се проведе петото издание на международния арт форум и фестивал БезГраници, в чието издание ще вземат участие двайсет визуални артисти от Румъния, Хърватия, Словения, Италия, Турция, Сърбия, Навара-Испания, Беларус, Еквадор, Белгия, Русия, Германия и България.


Главното събитие на БезГраници през тази година е арт симпозиума. Освен пленера на художници и фотографи, събитието планира създаване и развитие на арт мрежа за визуални изкуства. Арт пленерът се провежда за четвърти път в рамките на форума и е подготовка за събитието през 2015 година, когато се очакват 120 участници от 30 държави: множество етно концерти, конференция за културна политика и арт мениджмънт на фестивални организатори и професионалисти.
На трети октомври 2014 от 18:30 ще се проведе официалното откриване с изложба на участниците във форума в галерия Актив Арт - Варна, а на 10-ти октомври от 17:30 ще се проведе церемонията по тържественото закриване на форума с изложба с картините и фотографиите направени по време на пленера в галерия Тихото Гнездо в Двореца - Балчик.
Арт форумът ще бъде представен в рамките на арт мрежа БезГраници в над 40 държави по света, като ще бъде популяризирано и мястото на провеждането - едно от най-красивите и артистични места в България – Двореца – Балчик. На 24 октомври по време на най-голямото изложение за музика и изкуство в света - Уомекс ще се проведе и специална презентация за черноморския регион и заслугите на форума БезГраници за осъществяването на голямо количесто трансгранични проекти които вече са реалност.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.