Август в изкуството 2014

Август в изкуството 2014


8 август 2014 - 8 септември 2014
Деветото издание на междунардоното биенале Август в изкуството ще се проведе под надслова Класично – съвременно. Участие в него ще вземат едни от най-изявените имена в българското изобразително и пластично изкуство, които са играли изключителна роля в развитието на художественото изразяване в различни моменти от развитието на съвременното българско изкуство.


Сред поканените за участие в тазгодишното издание на фестивала са Светлин Русев, Николай Майсторов, Ванко Урумов, Стоян Цанев, Милко Божков, Георги Лечев, Владмир Иванов и други.
В деветото издание на Август в изкуството, чиято основна експозиция е подредена в Градската художествена галерия Борис Георгиев, участват 95 автори от България, Румъния, Сърбия и Чехия. Техни творби са експонирани и в 13 частни галерийни пространства във Варна. Директорът на фестивала Румен Серафимов уточнява, че целта на тазгодишното биенале, в което почти половината участници са варненски творци, е да покаже, че дори и художници, които се изразяват с класически изразни средства могат да създават съвременно и модерно звучащо изкуство. Според него тазгодишната експозиция ще покаже, че периодът на "играта и лековатата самоирония в авангардизма" вече е изчерпан.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.