Отключено: от нищо нещо

Отключено: от нищо нещо


23 юли 2016
Група ентусиасти завъртат наляво ключа на селско читалище, затворено от години, за да върнат старата слава на сцената му с нови събития.


Зад идеята стоят млади хора с театрално образование, създатели на проекта Unlock the Stage. С помощта на дарения и здрава работа те успяват да възкресят отдавна пустеещата сцена на читалището в първомайското село Татарево. Миналото лято бележат в историята му първата съвременна изява с фестивала Отключено. Сега са на прага на второто му издание – към момента еднодневен, но с размаха, с който действат, съвсем скоро очакваме да прерасне в нещо по-голямо.

На 23 юли в 18:30 фоайето на татаревското читалище ни посреща с три фотографски изложби: съвременна полска архитектура, спомени от Резиденция Баба на Ideas Factory Association и снимки на изпълнителите от миналата година. В 19:00 се завърта документалната лента Отключи сцената, дело на холивудското дуо Дейвид Ростън и Габриела Гомес. Четиридесет и пет минути по-късно слушаме джаз, българска музика и американски инди рок. Зад микрофоните, поотделно и заедно, застават Димитър Русев (Haskovo Jazz Fest), Иван Тодоров [кавал], Крум Арнаудов, Георги Димитров, Станимир Ламбов [китари], Ейдриъл Боршански (Dabbles in Bloom), Наско Атанасов и Джеръми Хауъл (музикален театър). За каузата, със сърце и бийтбокс, се присъединява също Искрен Тончев - Искрата, когото добре познаваме от България търси талант.

Повече за проекта има на неговата фейсбук страница и уеб сайта.

Отключено: от нищо нещо е в село Татарево, община Първомай, на 23 юли от 18:30. Входът е свободен.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.