La Baguette


Адрес: София, Сан Стефано 22А
Работно време: пн-пт 07:30-20:00, сб-нд 09:00-20:00




Пекарните наоколо никнат като гъби след дъжд – днес изтупваме парченцата топло многолистно тесто от пръстите си, за да ви кажем добре дошли в La Baguette, където закуската важи до 20:00, а на масите в градината оставате глухи за градския шум.

С масло (никога маргарин!) или с Нутела (закъде без нея?), с мушнати вътре резени пуешко, прошуто, чоризо, шунка плюс гауда, моцарела плюс домат или пък синьо сирене със сладко от смокини – тук е раят на пухкавите домашни кроасани. Правят ги на място с френски продукти, както повечето неща зад витрината – да се знае, че баретата върху логото не е само за красота. Нито пък името – дървени табелки слагат етикети от "ръжен" през "пълнозърнест" до "с лимец", "с шест семена" и "със сушени домати и маслини" на редицата багети, флейти и други хлебни форми вдясно. Дават ги за вкъщи, но едва ли ще направите и три крачки оттук, преди да разчупите коричката.

Нататък изобилието не спира с кишове, тартове, курабии, мъфини, кокосови топки конголе, сладки рула и още сто неща, но в 10:30 плачем за кофеин и сочим към пакетите с надпис 100% арабика. Тук правим връзката: зад новата пекарна стои опитният екип на веригата Barista Coffee & More (на Бачо Киро и в Бизнес парка), която събужда със собствен бранд кафе, пренесен сега и в по-малката й сестра, La Baguette. Сортовете от Никарагуа, Хондурас, Колумбия, Индия, Етиопия (и не само) са гъдел за вкуса и обонянието, а капучиното, в което ги превръщат, е с два пръста пухена пяна. За пиене ще ви налеят също крафт лимонада/цитронада, пунш с горски плодове или пък някоя от трите вида френски био бири – Loroyse, Noiraude и Lux Divina. Ние за закуска минахме, но следобед на шарената сянка май ще е още по-печено.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.